HET GENOT VAN NIJMEGEN | HISTORIE | LOCATIE & BEDRIJVEN | CONTACT & ROUTE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

STADSBROUWERIJ DE HEMEL
PROEFBROUWERIJ VAGHEVUUR
RESTAURANT & BROUWERSCAFE DE HEMEL
DE PELGRIM FOODBAR
CHOCOLATERIE CHOCOBREAK
HISTORISCH KOOKATELIER EET!VERLEDEN

STADSBROUWERIJ DE HEMEL is de oudste huisbrouwerij van Nederland, sinds 1983. We brouwen een breed assortiment bieren, van 5 tot 12%. Inspiratie voor die biersoorten vinden we in traditionele Nederlandse, Belgische en Duitse bierstijlen.
Voor brouwerijen zonder eigen installatie brouwen we eigentijdse Amerikaans geinspireerde stijlen als IPA en Hopfenweisse.
Naast het brouwen, maken we andere producten als azijn, mosterd, likeuren en whisky.

PROEFBROUWERIJ VAGHEVUUR staat voor zelf bier brouwen met collega’s, vrienden of familie.
Bent u op zoek naar een leuke en lekkere bestemming voor een dagje uit, vrijgezellenfeest, bedrijfsuitje of familiefeest, dan kunt u bij Proefbrouwerij Het Vaghevuur terecht. Op uw eigen, geheel verzorgde brouwdag leert u op inzichtelijke wijze alle stappen van het oeroude bier brouwen. Van water en mout tot vergisten en bottelen. Maar bovenal beleeft u een leuke doedag te midden van heerlijke geuren, smaken en aroma’s.

RESTAURANT & BROUWERSCAFE DE HEMEL staat voor De Kracht van Ambacht!
Genieten in een ontspannen omgeving doe je bij de Hemel in Nijmegen. Proef onze ambachtelijk gebrouwen bieren van Stadsbrouwerij de Hemel. Ook verwennen wij je graag met het meest verse, biologische kopje koffie van Koffiebranderij De Hemel en bonbons van Chocolaterie Chocobreak. Bij de Hemel geniet je van een bourgondische keuken, kun je vergaderen op locatie en je kunt bij ons terecht voor een feest zoals een bruiloft, verjaardag of promotiefeest. Wij hopen je voor even mee te kunnen nemen op een ontdekkingsreis naar de Hemel.

DE PELGRIM FOODBAR is een ontmoetingsplaats voor jong en oud. Laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen. De inrichting is kleurrijk en warm en een goede sfeer en genieten staan bij De Pelgrim voorop. Een heerlijke lunchkaart, high tea, borrel en diner gaan hiervoor zorgen. De menukaart bestaat uit kleinere gerechten en bijgerechten en we hebben ook starters en nagerechten. Iedere combinatie is mogelijk. Voor gezelschappen (8+) hanteren wij een keuzemenu. Je kunt bij ons terecht voor een kort bezoek, maar ook voor een hele avond heerlijk genieten van onze menukaart.

CHOCOBREAK is hét adres waar je hemelse bonbons en chocoladewerk kunt maken en kopen.
Wij bieden je een chocolaterie met workshopruimte in het centrum van Nijmegen. Chocolade met de grootste zorg geselecteerd en van een zeer hoge kwaliteit. De workshops voor individuen, groepen, kinderen of voor scholen worden verzorgd door een chocolatier leermeester met meer dan 20 jaar ervaring Zou het niet heerlijk zijn om samen met familie, vrienden of collega’s je eigen bonbons en chocolaatjes te maken. Heb je je ook weleens afgevraagd hoe ze de vulling in een bonbon krijgen en heb je ook wel eens met uw vingers in de warme chocolade willen zitten?

HISTORISCH KOOKATELIER EET!VERLEDEN ontwikkelt historische foodproducten en organiseert bijzondere kookworkshops, proeverijen en diners rondom de geschiedenis van eten en drinken.
Onze gerechten, producten en activiteiten vertellen op subtiele wijze een historisch verhaal en zijn geïnspireerd op historische bronnen, zoals manuscripten, fresco’s en mozaïeken uit Europa en de Arabische wereld.
We bieden je inspiratie uit onze culinaire geschiedenis voor de keuken van vandaag en presenteren dat sfeervol, speels en eigentijds..